آموزش کامل RGB و CMYK

turned_in_notدسته‌بندی: مقالات آموزشی فتوشاپ
لینک کوتاه این صفحه: https://compressco.net/?p=18252

۴۰٪ تخفیف نوروزی تمامی دوره های صفر تا ۱۰۰ فتوشاپ

فقط تا ۱۳ فروردین می‌توانید از این تخفیف بی‌نظیر استفاده کنید تخفیف‌ها روی دوره‌ها لحاظ شده و نیازی به کد تخفیف نیست:
        
نمایش دوره‌ها

ویدیو‌های سایت پخش نمیشن؟ لطفا ( V . P . N ) خود را خاموش کنید؛ اگر مشکل حل نشد به پشتیبان پیام دهید.

آموزش کامل RGB و CMYK

قبل از شروع مقاله می خواهیم یک مقدمه ای کوتاهی در مورد سیستم های رنگ داشته باشیم. گروه کمپرس سعی داشته است که این مقاله نیز همانند مقاله  0 تا 100 موکاپُ یاد بگیر ، به صورت کامل و جامع باشد. در این مطلب درمورد موضوع مهم چاپ به صورت کامل پرداخته شده است، زیرا چاپ یک مرحله بسیار حساس و پر استرس، و اگر در این زمینه اطلاعات و تجربه کافی نداشته باشید ، قطعا خروجی نهایی به هیچ وجه باب میل شما و کارفرما نخواهد بود، پس به شما پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب با همراه باشید.

در ابتدای این مقاله در مورد رنگ RGB صحبت کرده ایم و باید بگوییم که چشم انسان یک سیستم RGB است.به طور کلی در دوربین‌ها، اسکنرهای دیجیتال، عکس، نمایشگرهای ویدیویی، تلفن‌های همراه، صفحه‌نمایش رایانه، نورپردازی صحنه، و … همه با این سیستم کار می کند ، در نتیجه ما نوری را که مستقیماً از منبع منتقل می شود را مشاهده می کنیم.

در چاپ از سیستم CMYK استفاده می شود. چاپگرهای خانگی ما نیز از جوهر CMYK استفاده می کنند، و به گونه ای طراحی شده اند که امکان دریافت و تبدیل تصاویر RGB (مانند فایل های JPG) را داشته باشند، زیرا این همان چیزی است که ما باید چاپ کنیم.

هر دو رنگ RGB و CMYK “وابسته به دستگاه” هستند، به این معنی که هر نتیجه نهایی تا حدودی به نحوه نمایش آن دستگاه بستگی دارد و ممکن است یک عکس در هر دستگاهی با کمی تفاوت نشان داده شود. سیستم دیگری به نام CIELAB یا رنگ آزمایشگاهی وجود دارد که سعی می‌کند یک رنگ خاص را مستقل از اینکه چگونه دستگاه‌های مختلف می‌توانند آن را بازتولید کنند، تعریف کند.

 

آیا می‌خواهید یاد بگیرید که چگونه از نرم افزار فتوشاپ به بهترین شکل ممکن استفاده کنید؟ آیا می‌خواهید تصاویری با کیفیت و حرفه‌ای ایجاد کنید؟

اگر پاسخ شما بله است، دوره گام به گام فتوشاپ بهترین گزینه برای شما است. این دوره آموزشی شامل تمامی مباحث مرتبط با فتوشاپ است و به شما کمک می‌کند تا از مبتدی تا پیشرفته در فتوشاپ تسلط پیدا کنید. در این دوره، از مقدماتی مانند آشنایی با رابط کاربری فتوشاپ و ابزارهای اصلی شروع کرده و به مفاهیم پیشرفته‌تری مانند اصلاح رنگ، ترکیب تصاویر، ایجاد لایه‌ها و فیلترهای پیشرفته پرداخته می‌شود. علاوه بر آموزش تئوری، در این دوره به شما فرصت داده می‌شود تا با استفاده از تمرینات عملی، مهارت‌های خود را بهبود بخشید و تجربه عملی گسترده‌ای در فتوشاپ کسب کنید. همچنین، در پایان دوره، شما با تولید یک پروژه به عنوان نمونه کار خود، مهارت‌های خود را به دیگران نشان خواهید داد.

انواع سیستم رنگی:

به طور کلی چهار سیستم رنگ اصلی در دنیای عظیم چاپ و طراحی روی صفحه وجود دارد:

  1. RGB
  2. Pantone
  3. CMYK
  4. RAL
  5. CIELAB

دانستن تفاوت‌ این سیستم‌های رنگی می‌تواند به شما در انتخاب بهترین گزینه سیستم رنگی برای نوع طرحی که با آن کار می‌کنید کمک کند. در ادامه، توضیح ساده ای از سیستم های رنگی ذکر شده و مروری بر تفاوت های اصلی بین آنها ارائه کرده ایم. هدف این پست این است که به شما درک بهتری از سیستم‌های رنگ اصلی بدهیم تا بتوانید انتخاب‌های رنگ خود را تا حد ممکن در تمام مواد طراحی های خود ثابت نگه دارید.

از آنجاییکه موضوع اصلی مقاله ما در ارتباط با سیستم های رنگ RGB | CMYK می باشد، در این بخش فقط درمورد مواردی به جز RGB | CMYK صحبت خواهیم کرد ، زیرا در ادامه به طور مفصل در مورد این دو سیستم رنگی صحبت کرده ایم.

PANTONE برای دقت رنگ:

سیستم پنتون (PMS) با ارائه یک سیستم استاندارد، فرآیند رنگ چاپ را متحول کرد. این سیستم به طور گسترده در اکثر چاپگرها از طریق یک دستورالعمل استاندارد استفاده می کند. این دستورالعمل تضمین می کند خروجی رنگ طرح ها ، همانند رنگ طرح در نرم افزار خواهد بود.

PANTONE از CMYK متفاوت است زیرا نیازی به ترکیب رنگ های مختلف در آن وجود ندارد. در عوض، رنگ های PANTONE به عنوان واحدهای فرد تعریف می شوند. اکثر رنگ های پنتون با سیزده رنگدانه پایه تولید می شوند که انواع رنگ های منحصر به فردی را ایجاد می کنند. سپس هر رنگ منحصر به فرد از طریق یک عدد برچسب گذاری می شود. پالت رنگ پنتون در مجموع شامل بیش از 1800 رنگ مختلف است.

این سیستم عددی تطابق رنگ دقیق تری را نسبت به سایر سیستم ها ایجاد می کند و استفاده از آن برای برندسازی عالی می باشد. اگرچه استفاده از این فرآیند می تواند بسیار وقت گیر و هزینه بر باشد، اما برای کار چاپ 1 یا 2 رنگ (به عنوان مثال، کارت ویزیت …) عالی است زیرا به جوهر کمتری نسبت به مدل 4 رنگ (CMYK) نیاز دارد.

رنگ های RAL برای پوشش ها:

سیستم رنگی RAL رنگ های سطوح مات، براق و فلزی را تعریف می کند. RAL برای پوشش‌های خاص مانند خودرو، سیستم‌های دیگر بیشتر استفاده می‌شوند. سیستم رنگ RAL عمدتاً برای پوشش پودری، لاک الکل و رنگ آمیزی پلاستیک استفاده می شود. هنگامی که شما در حال طراحی محصولات فیزیکی هستید که نیاز به پوشش دارند، استفاده از این سیستم رنگی ، نسبت به سایر سیستم های رنگ مقدم تر است.

CIELAB :

CIELAB یا CIE L*a*b  یک فضای رنگی سه بعدی و مستقل از دستگاه است که اندازه گیری و مقایسه دقیق همه رنگ های قابل درک را با استفاده از سه مقدار رنگ امکان پذیر می کند. در این فضای رنگی، تفاوت های عددی بین مقادیر تقریبی با میزان تغییری که انسان بین رنگ ها می بیند مطابقت دارد. برای تبدیل رنگ در این سیستم رنگی به نزدیک ترین رنگ استاندارد می توانید از سایت e-paint.co استفاده کنید.

  • L : نشان دهنده شدت و پراکندگی روشنایی . 0 = L* به منزله سیاه و 100 = L نور کامل
  • a : موقعیت آن بین سبز و قرمز متغیر است، مقادیر منفی a* نشان دهنده رنگ های سبز و مقادیر مثبت آن به منزله رنگهای قرمز هستند.
  • b : موقعیت آن بین آبی و زرد متغیر است، مقادیر منفی b* نشان دهنده رنگ های آبی و مقادیر مثبت آن به منزله رنگهای زرد هستند.

در فایل های ذیل از این سیستم رنگی استفاده شده است:

  • TIFF
  • PDF
  • ICC
  • Adobe Photoshop (جهت ویرایش تصویر)

بررسی کامل  ProPhoto RGB و sRGB و Adobe RGB :

مقایسه sRGB و Adobe RGB در مدیریت رنگ اجتناب ناپذیر است. این دو فضای رنگی یا color space چه در عکاسی، هنر دیجیتال، مانیتور کامپیوتر یا نمایشگر دیجیتال، بسته به نیاز کاربردهای متفاوتی دارند. هر یسه مورد ذکر شده دارای مزایا و معایبی هستند که در این بخش آنها را بررسی می کنیم.

فرض کنید یک دوربین دیجیتال دارید و شروع به تجسس در تنظیمات آن می کنید و به احتمال زیاد با دو فضای رنگی sRGB و Adobe RGB(همانند تصویر فوق) برخورد خواهید کرد و به شما این امکان داده شده است که بین sRGB و Adobe RGB سوییچ کنید. شاید بعد از این سوییچ، تفاوت بین این تنظیمات بلافاصله آشکار نشود.

بررسی کامل sRGB و Adobe RGB

sRGB چیست؟

قبل از بررسی نحوه عملکرد sRGB، شایان ذکر است که sRGB مخفف استاندارد RGB (قرمز، سبز، آبی) است. این محصول حاصل همکاری هیولت پاکارد (HP) و مایکروسافت در سال 1996 است و برای استفاده در شبکه جهانی وب و نمایشگرهای رایانه و چاپگرهای رنگی طراحی شده است.

همانطور که از نام آن مشخص است، این فضای رنگی برای تبدیل شدن به فضای رنگی استاندارد در نظر گرفته شده بود، به خصوص در زمانی که افراد بیشتری کامپیوترهای شخصی را برای خانه خود خریداری کردند و استفاده از اینترنت بسیار فراگیر شد، طولی نکشید که اندکی بعد از معرفی آن، sRGB به نمایه پیش فرض تبدیل شد.

حتی امروزه، sRGB نزدیکترین گزینه به یک فضای رنگی استاندارد است. استفاده گسترده از sRGB به ارائه یک تجربه استانداردتر از نظر نحوه نمایش و درک رنگ ها در دستگاه های دیجیتال کمک کرده است و به عنوان رایج ترین فضای رنگی باقی ماند و برای کسانی که در هنرهای چاپی کار نمی کنند یا نیازهای پیشرفته ای ندارند ایده آل است. علاوه بر این، عکس‌هایی که با استفاده از تنظیمات sRGB گرفته شده‌اند به همین شکل در وب نمایش داده می‌شوند.

Adobe RGB چیست؟

Adobe RGB یک فضای رنگی است که توسط Adobe Systems, Inc در سال 1998 معرفی شد و برای استفاده در ترکیب های رنگی پیچیده با طیف وسیعی از ویژگی های رنگی  طراحی شده است و بعد از آن به عنوان رقیب اصلی sRGB  پنداشته شد.

به طور کلی می توان Adobe RGB را یک فضای رنگی پیشرفته تری در نظر گرفت. اغلب توسط کسانی که در هنرهای دیجیتال کار می کنند و نیازهای پیچیده تری برای مدیریت رنگ دارند استفاده می شود. با این حال، برای درک اینکه چرا Adobe RGB ایجاد شده است، باید دو مُد رنگی CMYK و RGB را به صورت کامل بررسی کنید.

 مقایسه فضای رنگی sRGB و Adobe RGB:

حال که با معنی اولیه این دو فضای رنگ  sRGB و Adobe RGB آشنا شدیم، و در این مرحله بعد باید به مقایسه آنها با یکدیگر بپردازیم تا بهتر متوجه عملکرد آنها شوید.

sRGB به بهترین گزینه برای افرادی با نیازهای اولیه یا هر کسی که به سادگی می‌خواهد از ثبات رنگ در دستگاه‌ها اطمینان حاصل کند تبدیل شده است. کسانی که بحث در مورد فضاهای رنگی را طاقت فرسا می دانند، باید از استفاده sRGB خوشحال باشند زیرا خروجی کار آنها در وب و یا اسکرین ها دقیقا مشابه طرح آنها خواهد بود اما با این وجود،باید این نکته را بدانید که sRGB طیف کمتری از رنگ ها را ارائه می دهد و ممکن است انتخاب مناسبی برای حرفه ای ها نباشد.

مزیت اصلی Adobe RGB  ارائه طیف گسترده ای از رنگ ها است اما با این حال، Adobe RGB فضای رنگی استانداردی برای وب نیست. بنابراین، اگر با استفاده از تنظیمات Adobe RGB عکسی می‌گیرید و می‌خواهید آن را ویرایش کنید و در اینترنت آپلود کنید، مراحل دیگری برای تنظیمات وجود دارد که اگر به درستی انجام نشود ، ممکن است رنگ‌های شما در دستگاه‌های مختلف نمایش داده نشود. این بدان معنی است که Adobe RGB دقیق تر است اما کار با آن نیز پیچیده تر است.

با این حال اگر چه Adobe RGB منجر به پیچیده‌تر شدن کار می‌شود، اما به لطف طیف گسترده‌تری از رنگ‌ها، انعطاف‌پذیری بیشتری را در تغییر پروفایل‌ها فراهم می‌کند. عکس گرفته شده در حالت Adobe RGB را می توان به sRGB تبدیل کرد، اما به دلیل اینکه فضای رنگی sRGB از طیف رنگی کمتر استفاده می کند، عکس‌های sRGB را نمی‌توان به Adobe RGB تبدیل کرد.

بررسی کامل  ProPhoto RGB و sRGB و Adobe RGB :

ProPhoto RGB چیست:

ProPhoto RGB یک فضای رنگی جدیدتر است که وسعت بسیار بیشتری نسبت به Adobe RGB دارد و با دوربین های دیجیتال مدرن همخوانی بیشتری دارد. با استفاده از این فضای رنگی ممکن است بتوانید رنگ هایی را که نمی توانید ببینید را باز تولید کنید. لایت روم هنگام استفاده از ماژول Display از ProPhoto RGB برای نمایش تصاویر استفاده می کند، زیرا طبق گفته ادوبی، این ماژول حاوی تمام رنگ هایی است که دوربین قادر به گرفتن آنهاست.

در هنگام عکاسی، خوب است که یکسری اطلاعات قبل از تبدیل یک فضای رنگی به فضای رنگی دیگر داشته باشید. این به این دلیل است که اگر تصویری را به sRGB گرفته باشید، برخی از رنگ‌ها را از دست خواهید داد و نمی‌توانید آن‌ها را به سادگی با ارتقای دوباره آن‌ها به Adobe RGB 1998 یا ProPhoto RGB بازیابی کنید.

بررسی کامل  ProPhoto RGB و sRGB و Adobe RGB :

اگر در حال عکاسی با فرمت JPEG هستید، احتمالاً از همان ابتدا تصمیم به استفاده از sRGB دارید، زیرا اکثر دوربین ها به صورت پیش فرض روی این فضای رنگ تنظیم شده اند. اگر فایلی را برای استفاده به صورت آنلاین با استفاده از ProPhoto RGB آپلود می کنید، ممکن است زمانی که می خواهید آن را از طریق مرورگر خود مشاهده کنید، با یک خروجی عجیب روبرو شوید. اگر فضای رنگی شما ProPhoto RGB باشد، تصویر شما به صورت پیش فرض در این فضای رنگ ذخیره می گردد و اگر کسی فایل عکس شما را در یک برنامه بدون مدیریت رنگ و قدیمی مشاهده کند، رنگ های عجیب و غریبی را مشاهده خواهد کرد.

انواع خروجی در لایت روم:

یکی از مزایای قابل توجه لایت روم این است که وقتی می خواهید یک تصویر را export کنید، به شما امکان انتخاب سه فضای رنگی را می دهد:

  • ProPhotoRGB: این گزینه بزرگترین طیف رنگی را دارد و به صورت پیش فرض از این گزینه استفاده می کند.
  • Adobe RGB (1998): این گزینه کوچکتر از ProPhoto RGB اما بزرگتر از sRGB است. این طیف رنگی برای چاپ کتاب و مجلات استفاده می شود.
  • sRGB: این یکی از کوچکترین فضاهای رنگی نسبت به دو مورد قبل است و فضای رنگی را که اکثر مانیتورها می توانند نمایش دهند را ارائه می دهد.

لایت روم در تمام مدتی که یک فایل را پردازش می کند، از فضای رنگی ProPhotoRGB استفاده می کند زیرا استفاده از از آن دارای مزایای ذیل می باشد:

  • این به کاربر اجازه می دهد تا نسخه های مختلفی از یک تصویر را در هر فضای رنگی، اکسپورت کند.( همانطور که در پاراگراف قبلی گفته شد)
  • در طول پردازش اطلاعات رنگ کمتری را از دست می دهید.
  • ProPhotoRGB به دلیل داشتن بیشترین فضای رنگی ، بهترین گزینه برای انتخاب است.

رنگ RGB چیست؟

سیستم رنگ RGB یکی از شناخته شده ترین سیستم های رنگی در جهان است که به عنوان یک سیستم رنگی نور قرمز، سبز و آبی را برای ایجاد رنگ هایی که در صفحه نمایش تلویزیون، مانیتور کامپیوتر و گوشی های هوشمند خود می بینیم ترکیب می کند.

رنگ RGB از اواسط دهه 1800 تا به امروز به طور گسترده در فن آوری مدرن استفاده می شود و این استفاده در اصل بر اساس نظریه هایی بود که توسط فیزیکدانانی مانند توماس یانگ، هرمان هلمهولتز و جیمز ماکسول ایجاد شده بود.

رنگ RGB چگونه کار می کند؟

یکی از سیستم های رنگی که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرد RGB می باشد که یک سیستم کاملا شناخته شده ای است. این اصطلاح از حروف اول کلمه قرمز، سبز و آبی گرفته شده است. در این سیستم، مطلقاً هر پیکسل با مجموع 3 مقدار تعیین می شود که هر کدام نشان دهنده میزان استفاده از سه رنگ است.

رنگ RGB
ترکیب نورهای قرمز، سبز و آبی باعث می شود رنگ های مختلفی را درک کنیم. به عنوان مثال، ترکیبی از نور قرمز و سبز باعث شکل گرفتن رنگ زرد می شود و نور آبی و سبز باعث بوجود آمدن رنگ فیروزه ای می شود. نور قرمز و آبی سرخابی را تولید می کند و ترکیبی از هر سه ، باعث شکل گیری رنگ سفید  می شود. سفید به معنای بی رنگ نیست، بلکه به معنی این است که  رنگ های RGB به یک مقدار برابر، متعادل (همه یکسان) در کنار هم قرار گرفته شده اند و به همین دلیل هیچ رنگی نمایان نمی شود. رنگ های  خاکستری و حتی مشکی نیز یک رنگ متعادل محسوب می شوند.

  • RGB (255,255,255)  تولید رنگ سفید
  • RGB (0,0,0) تولید رنگ سیاه

چگونه از رنگ RGB استفاده کنیم؟

رنگ RGB برای برنامه های روی صفحه نمایش مانند طراحی گرافیکی مناسب است. هر کانال رنگی از 0 (کمترین اشباع) تا 255 (بیشترین اشباع) تعریف شده است و این بدان معناست که 16777216 رنگ مختلف را می توان در فضای رنگی RGB نشان داد.

در زبان نشانه گذاری فرامتن (HTML)، رنگ پس زمینه صفحه یا فونت متن با یک مقدار RGB مشخص می شود که با شش رقم در قالب هگزادسیمال بیان می گردد. رقم اول و دوم نشان دهنده سطح قرمز است و رقم سوم و چهارم نشان دهنده سطح سبز است و رقم پنجم و ششم نشان دهنده سطح آبی است. به منظور نمایش واقعی رنگ ها برای تمام مقادیر ممکن، سیستم نمایش کامپیوتر باید 24 بیت برای توصیف رنگ در هر پیکسل داشته باشند. در سیستم های نمایشگر یا حالت هایی که بیت های کمتری برای نمایش رنگ ها دارند، مقدار تقریبی رنگ نمایش داده می شود.

در ایجاد صفحات وب، تعداد مقادیر RGB که برای استفاده توصیه می شود به میزان قابل توجهی کاهش می یابد  زیرا اولاً، به این دلیل که بسیاری از نمایشگرها می توانند تنها 256 رنگ را کنترل کنند و ثانیاً، به این دلیل که مرورگرهای وب PC و Mac 40 این 256 رنگ را کمی متفاوت نمایش می دهند و برای اطمینان از اینکه رنگ‌های شما در هر دو مرورگر یکسان هستند، پالتی از 216 رنگ مشترک برای هر دو رایانه شخصی و مرورگرهای وب توصیه می‌شود.

فضای رنگ RGB :

فضای رنگی RGB یا سیستم رنگی RGB، تمام رنگ ها از ترکیب رنگ های قرمز، سبز و آبی می سازد. قرمز، سبز و آبی هر کدام از 8 بیت استفاده می کنند که دارای مقادیر صحیح از 0 تا 255 هستند.

RGB ≡ قرمز، سبز، آبی

هر پیکسل در مانیتور LED رنگ ها را به این ترتیب با ترکیب LED های قرمز، سبز و آبی (دیودهای ساطع کننده نور) نشان می دهد. وقتی پیکسل قرمز روی 0 تنظیم شود، LED خاموش می شود. وقتی پیکسل قرمز روی 255 تنظیم شود، LED به طور کامل روشن می شود. هر مقداری که بین آنها وجود داشته باشد LED را روی انتشار جزئی نور تنظیم می کند.

محاسبه رنگ ها در آر جی بی:

رنگ سفید:

White RGB code = 255*65536+255*256+255 = #FFFFFF

رنگ آبی :

Blue RGB code = 0*65536+0*256+255 = #0000FF

رنگ قرمز :

Red RGB code = 255*65536+0*256+0 = #FF0000

رنگ سبز :

Green RGB code = 0*65536+255*256+0 = #00FF00

رنگ آبی :

Gray RGB code = 128*65536+128*256+128 = #808080

رنگ زرد :

Yellow RGB code = 255*65536+255*256+0 = #FFFF00

مزایای رنگ RGB :

تقریباً هر برنامه شناخته شده با RGB سازگار است، مانند Microsoft Office، Adobe Creative Suite (InDesign، Photoshop و غیره) و سایر ویرایشگرهای دیجیتال.

معایب رنگ RGB:

یکی از محدودیت های اصلی سیستم رنگی RGB این است که استفاده از آن برای چاپ افست اصلا توصیه نمی شود و به جای آن باید از سیستم CMYK استفاده شود.

دستگاه های مختلف اغلب از انواع مختلف LED استفاده می کنند و این بدان معناست که مختصات رنگی یکسان در تلفن‌های هوشمند، صفحه‌نمایش تلویزیون یا حتی نمایشگرها به‌طور ثابت نمایش داده نمی‌شوند. در نتیجه این می تواند مشکلات منحصر به فردی را برای طراحانی که از این سیستم رنگی استفاده می کنند از جلوه های ویژه گرفته تا طراحی گرافیکی یا چاپی ایجاد کند.

رنگ CMYK چیست؟

رنگ CMYK چیست؟

CMYK سیستم رنگی ،برای ترکیب رنگدانه های اولیه است. C مخفف فیروزه ای (آکوا)، M مخفف سرخابی (صورتی)، Y برای زرد و K به معنای مشکی یا key است. رنگ key در دنیای چاپ امروزی سیاه است.

مدل رنگدانه CMYK مانند یک نسخه وارونه از مدل رنگی RGB (قرمز، سبز و آبی) عمل می کند. بسیاری از برنامه های نقاشی و طراحی می توانند از مدل RGB یا CMYK استفاده کنند.

رنگ نشان دهنده انرژی تابیده شده توسط یک جسم درخشان مانند یک لوله پرتو کاتدی (CRT) یا یک دیود ساطع کننده نور (LED) است. رنگ های اصلی قرمز (R)، سبز (G) و آبی (B) هستند و هنگامی که یک ناحیه قرمز را در یک CRT می بینید بدان معنا است که مقدار زیادی نور قرمز در قسمت طیف تابش الکترومغناطیسی (حدود 750 نانومتر) تابیده شده است. رنگدانه ها بر خلاف رنگ ها نشان دهنده انرژی هستند که توسط ماده ای مانند جوهر یا رنگ جذب نمی شود. رنگدانه های اولیه فیروزه ای (C)، سرخابی (M) و زرد (Y) هستند و گاهی اوقات رنگ سیاه (K) نیز به عنوان رنگدانه اولیه در نظر گرفته می شود، اگرچه سیاه را می توان با ترکیب خالص فیروزه ای، سرخابی و زرد در مقادیر مساوی و زیاد به دست آورد.

رنگدانه‌های اولیه و رنگ‌های اصلی از نظر ریاضی به هم مرتبط هستند زیرا هر دو رنگ اصلی تابشی خالص (R، G، یا B)، هنگامی که با هم ترکیب شوند، تشعشعی تولید می‌کنند که ظاهر یکی از رنگدانه‌های اولیه خالص غیر سیاه (C، M، یا  Y C) را دارد. هر دو رنگدانه اصلی خالص غیر سیاه، وقتی با هم مخلوط شوند، ماده ای را تولید می کنند که ظاهر یکی از رنگ های اصلی خالص را دارد.

رنگدانه های اولیه CMY که در حداکثر غلظت ترکیب می شوند، رنگ سیاه را تولید می کنند. سایه های خاکستری از درخشندگی برابر R,G و B یا از غلظت های مساوی C, M و Y حاصل می شود.

در این فرمت فایل ها از CMYK استفاده می شود:

  • PDF
  • AI
  • EPS

با در نظر گرفتن همه موارد، همیشه بهتر است از قبل با متخصص چاپ خود مشورت کنید تا متوجه شوید کدام فرمت فایل برای خروجی شما مناسبتر است.

رنگ های CMYK را کجا می توان استفاده کرد؟

کارکرد اصلی رنگ‌های CMYK موارد چاپی هستند، زیرا برخلاف رنگ‌های RGB که بیشتر در دستگاه‌های دیجیتال استفاده می‌شوند، روشنایی کمتری دارند. استفاده از این مدل رنگی رایج ترین نوع در چاپ است و بهتر است که طرح های تبلیغاتی و چاپی خود را به صورت تمام رنگی چاپ کنید.

رنگ CMYK چیست؟

دو سیستم چاپ ، که از رنگ های CMYK استفاده می کنند:

استفاده از رنگ های CMYK در چاپ افست نتایج بسیار خوبی ارائه می دهد زیرا به لطف عملکرد آن، چاپ شفاف و واضح است. هر رنگ به طور جداگانه، یکی یکی اجرا می شود و در برخی موارد می توان از شش یا هشت رنگ برای دستیابی به طیف وسیع تری از رنگ ها استفاده کرد، اما این فرآیند گران تر است. چاپ افست برای بروشور یا کارت ویزیت که جهت تبلیغ محصولات هستند، ایده آل می باشد. گروه کمپرس یک پکیج بینظیر در ارتباط با چاپ افست تحت عنوان “آموزش چاپ افست مخصوص طراحان گرافیک” تهیه و تدارک دیده است تا شما عزیزان را به بهترین نحوه ، جهت یک چاپ عالی و بی نقص راهنمایی و کمک نماید.

  • چاپ دیجیتال

در چاپ دیجیتال از رنگ های CMYK استفاده می شود زیرا در این نوع چاپ از تونر یا فناوری جوهر افشان استفاده می شود، اما بر خلاف چاپ افست، در این حالت از تمام رنگ ها به طور همزمان استفاده می شود. چاپ دیجیتال بهترین نوع چاپ، برای چاپ پوسترهای تبلیغاتی شما خواهد بود.

چرا تفاوت RGB و CMYK در طراحی گرافیک مهم است؟

عدم درک تفاوت اساسی بین RGB و CMYK می‌تواند منجر به داشتن خروجی می شود که اصلا هیچ شباهت رنگی به طرح شما ندارد، زیرا این دو مدل رنگی، بسیار متفاوت از یکدیگر هستند. درک تفاوت این دو سیستم رنگی می تواند از مشکلات جدی جلوگیری کند و همچنین کلید موفقیت در طراحی گرافیک و چاپ است.

CYMK برای موارد چاپی بهترین است زیرا چاپگرها از جوهرهای رنگی برای انتقال طرح جهت چاپ استفاده می کنند. CMYK رنگ ها را از نور سفید طبیعی کم می کند و آنها را به رنگدانه یا رنگ تبدیل می کند. سپس چاپگرها این رنگدانه‌ها را روی کاغذ در نقاط ریز فیروزه‌ای، سرخابی، زرد و سیاه قرار می‌دهند و برای ایجاد رنگ‌های مورد نظر شما این رنگدانه ها از هم دور یا نزدیکتر می شوند. با CYMK، هرچه جوهر رنگی بیشتری در صفحه قرار گیرد، رنگ به سیاهی نزدیک‌تر می‌شود.

رنگ RGB  یا رنگ CMYK برای چاپ؟

RGB برای چاپ باید به سیستم رنگی CMYK تبدیل شود زیرا رنگ‌های RGB ممکن است روی صفحه نمایش عالی به نظر برسند، اما قبل از ارائه فایل‌های چاپی خود به چاپخانه، باید به سیستم رنگی CMYK تبدیل شوند.

چاپ Halftone یک تکنیک رپروگرافیک برای تبدیل یک تصویر به مجموعه‌ای از نقطه‌ها، به منظور بازتولید طیف رنگ کامل یک عکس یا طرح گرافیکی به صورت یکنواخت است. این فرآیند با استفاده از نقطه‌ها، که در اندازه و فاصله متفاوت هستند، تصاویر را به صورت پیوسته شبیه‌سازی می‌کند. این فرآیند همچنین از صفحات و فرکانس‌های مختلف خط برای ایجاد چگالی‌های مختلف و طیف وسیعی از رنگ‌های قابل تکرار استفاده می‌کند. به این صفحه نمایش خط LPI (خطوط در هر اینچ) نیز گفته می شود. صفحه LPI فرکانسی است که عمق رنگ ها، مقدار نقاط را کنترل می کند. برای مثال، تصاویر واقعی دارای صفحه نمایش خطی بهینه 65 هستند، در حالی که تصاویر رنگی ساده دارای صفحه نمایش خط بهینه 35 هستند.

halftone cmyk

عامل دیگری که در چاپ تصاویر Halftone نقش دارد این است که الگوی نقطه در خروجی دارای چه زاویه ای است زیرا برای اینکه تصویر درست به نظر برسد، زاویه بسیار مهم است. به عنوان مثال، اگر ترکیبی از زاویه و خط صفحه نمایش اشتباه باشد، یک افکت “Moiré” دریافت خواهید کرد که باعث می شود الگوی نقطه ای ،  مانند یک الگوی شطرنجی به نظر برسد و نه یک تصویر صاف.

در نتیجه، CMYK یک استاندارد صنعتی برای چاپ است، زیرا در این سیستم رنگی تمامیه فضای رنگ و زیرلایه های آن با علم و دانش رنگی جهت چاپ تنظیم و تولید شده است. جوهر روی کاغذ باید از فضای رنگی CMYK استفاده کند تا با ایجاد تعداد نامحدود سایه های رنگ، به نتایج بهینه دست یابد.

تبدیل RGB به CMYK در فتوشاپ:

تبدیل RGB به CMYK

یک سند جدید در فتوشاپ ایجادکنید و سپس مراحل ذیل را دنبال کنید:

  1. به File > New بروید.
  2. در پنجره New Document، به سادگی حالت رنگ را به CMYK تغییر دهید (Photoshop به طور پیش فرض روی RGB است).

اگر می خواهید یک تصویر را از RGB به CMYK تبدیل کنید:

  1. تصویر را در فتوشاپ باز کنید.
  2. سپس به مسیر Image > Mode > CMYK بروید.

اگر تعداد زیادی تصویر برای تبدیل از RGB به CMYK دارید بهتر است یک اکشن بسازید تا دیگر نیازی نباشد هر عکس را به صورت جداگانه به CMYK تبدیل کنید:

تبدیل RGB به CMYK

  • File > Automate > Batch را انتخاب کنید.
  • مقدار Action  را  Convert RGB to CMYK قرار دهید.
  • حال در قسمت Source پوشه مبدا را که تصاویر شما در آن ذخیره شده است را انتخاب کنید، سپس یک پوشه مقصد را انتخاب کنید که فتوشاپ تصاویر تبدیل شده را در آن ذخیره کند. یا اگر قبلاً این کار را دسته بندی کرده‌اید تنها کافیست که همان پوشه را انتخاب کنید تا تصاویر جدید بازنویسی یا جایگزین عکس های قبلی شود.
  • حال روی دکمه  OK  کلیک کنید تا فرآیند تبدیل دسته ای شروع شود. سرعت این کار به تعداد تصاویر موجود در پوشه شما بستگی دارد.

نتیجه گیری:

طراحان گرافیک برای طراحی لوگو و تصاویر برای وب و چاپ به هر دو سیستم رنگی RGB و CMYK نیاز دارند. هیچ کدام از این دو مدل های رنگی “کامل” نیستند، زیرا هیچ کدام نمی توانند تمام رنگ های موجود در طیف را بازتولید کنند. با این حال، هر دو سیستم رنگی به اندازه کافی خوب کار می کنند تا چشم انسان را برای واقعی دیدن رنگ ها فریب دهند.

به عنوان یک طراح گرافیک، لزوماً نیازی به دانستن جنبه فنی نحوه کار هر یک از این دو سیستم رنگی وجود ندارد. با این حال، حداقل باید بدانید که برای هر نوع طرحی از کدام سیستم رنگی RGB و CMYK استفاده کنید. این اطلاعات اولیه ای است که کیفیت و دقت بصری شما را تضمین می کند.

اگر قصد دارید چیزی طراحی کنید که فقط از طریق رسانه های دیجیتال مانند دستگاه های تلفن همراه، رایانه ها و تلویزیون نمایش داده شوند باید از RGB استفاد کنید و  اگر نیاز به چاپ هر گونه طرحی را دارید، باید طرح های خود را قبل از ارسال به چاپخانه به CMYK تبدیل کنید. در غیر این صورت، رنگ های چاپ شده شما به هیچ وجه همانند رنگ طرح شما نخواهد بود.

ما به شما توصیه می کنیم که اگر در زمینه چاپ تجربه ای ندارید حتما با یک فرد متخصص در این زمینه مشورت کنید، قبل از اینکه متحمل پرداخت خسارت به کارفرما یا سرمایه گذار خود شوید. گروه کمپرس درباره چاپ افست ، یک پکیج کامل و جامعی را برای راهنمایی شما عزیزان تهیه کرده است که می توانید از آن استفاده کنید تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید و همچنین اگر هرگونه سوالی در این زمینه دارید ، همکاران ما در گروه کمپرس آماده کمک رسانی به شما عزیزان هستند پس با ما در ارتباط باشید.

لینک کوتاه این صفحه: https://compressco.net/?p=18252

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام اگه یه عکس رو بخوایم لایه بسته ذخیره کنیم فقط با فرمت tif میشه یا jpg هم میشه

    پاسخ
    • پیمان صدوق
      1402-10-13 18:43

      سلام امیرعلی جان بله میشه کیفیت تیف بیشتره اما خیلی از چاپخونه ها جی پگ میخوان

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

آموزش‌های مرتبط

شیت چیست؟ | انواع شیت در چاپ ؟ | شیت اختصاصی یا شیت عمومی؟

شیت بندی چیست؟ شیت اختصاصی یا شیت عمومی؟ + فایل پی دی اف

سایز طراحی بنر در فتوشاپ + رزولوشن مناسب برای طراحی بنر

سایز طراحی بنر در فتوشاپ + رزولوشن مناسب برای طراحی بنر

تایپوگرافی و اصول تایپوگرافی چیست؟

تایپوگرافی چیست؟ اهمیت و اصول تایپوگرافی در طراحی

اکشن فتوشاپ چیست؟ نحوه نصب و راه اندازی اکشن در فتوشاپ

اکشن فتوشاپ چیست؟ نحوه نصب و ساخت اکشن در فتوشاپ

هوش مصنوعی در فتوشاپ

هوش مصنوعی فتوشاپ (Adobe Firefly و Generative Fill)

طرح لایه باز چیست، چه معایب و مزایای دارد؟

طرح لایه باز یا فایل لایه باز چیست؟ چه کاربرد، مزایا و معایبی دارد؟