در قسمت نهم از سری آموزش مقدماتی فتوشاپ از 0 تا 100، قصد آموزش ابزار پراستفاده شیپ shape را داریم. ابزار Shape یکی از قدرتمندترین ابزارهای موجود در فتوشاپ است؛ که میتوانید به ایجاد و ویرایش اشکال گوناگون بپردازید. با استفاده از این ابزار، میتوانید اشکال هندسی مانند دایره، مستطیل، مثلث و بسیاری از شکلهای دیگر را به آسانی ایجاد کنید و یا حتی با ترکیب آنها با یکدیگر، اشکال هندسی پیچیدهای را تولید کنید. با دنبال کردن این آموزشهای رایگان فتوشاپ، میتوانید در یک بازه زمانی نه چندان زیادی به یک طراح حرفهای گرافیک تبدیل شوید؛ پس اگر شما هم یادگیری فتوشاپ را شروع کردهاید و در سطح مبتدی قرار دارید بصورت مستمر این آموزشها را دنبال کنید.
اما اگر برای یادگیری فتوشاپ هدف خاصی را دنبال میکنید و میخواهید در یک بازه زمانی 6 ماهِ بتوانید تسلط خوبی را در این نرمافزار بدست بیاورید؛ دوره پیشنهادی ما به شما؛ دوره فتوشاپ از مقدماتی تا پیشرفته است. در این دوره همه مطالب از 0 آموزش داده شده است و بیش از 50 ساعت آموزش فتوشاپ هم اکنون دردسترس است.
قسمت هشتم 8️⃣: آموزش ابزار تایپ متن در فتوشاپ (Text)
ابزار شیپ فتوشاپ چیست؟ فیلم آموزش کار با شیپ ها در فتوشاپ
شیپ (Shape) در فتوشاپ، به شکلهای هندسی استاندارد گفته میشود؛ که بصورت پشفرض در فتوشاپ وجود دارد. این شکلها شامل: مستطیل، دایره، مثلث، ستاره، فلش، قلب و غیره است. با استفاده از این ابزار، میتوانید اشکال دقیق و مطابق با ابعاد و ضخامت دلخواه خود ایجاد کنید و از آنجایی که این شیپها در فتوشاپ به صورت لایههای مستقل ایجاد میشوند، میتوانید آنها را بهطور جداگانه ویرایش و تنظیم کنید.
ابزار شیپ در فتوشاپ کجاست؟
ابزار Shape در قسمت جعبه ابزار فتوشاپ قرار دارد. برای دسترسی به این ابزار، میتوانید از یکی از روشهای زیر استفاده کنید:
- استفاده از ایکون Shape: در پنل ابزار، ایکون Shape؛ به شکل یک مستطیل در این پنل قرار دارد.
- استفاده از میانبر صفحه کلید: میتوانید از میانبر صفحه کلید به شیپ دسترسی پیدا کنید. با فشردن میانبر “U” در صفحه کلید، ابزار Shape فعال میشود. برای اطلاع از سایر میانبرها در فتوشاپ روی لینک زیر کلیک کنید: کلیدهای میانبر اولیه در نرم افزار فتوشاپ
کاربرد و استفاده از ابزار شیپ در فتوشاپ
در ادامه، چند کاربرد اصلی ابزار Shape در فتوشاپ را بررسی میکنیم:
- طراحی لوگو
- طراحی آیکون
- طراحی وبسایت و رابط کاربری (UI): شیپها در طراحی وبسایتها و رابطهای کاربری بسیار مفید هستند. میتوانید با استفاده از ابزار Shape، دکمهها، بخشهای قابل کلیک، منوها و سایر عناصر رابط کاربری را طراحی کنید.
- ایجاد اشکال و قالبهای هندسی: شما میتوانید شکلهای هندسی را ایجاد کرده و آنها را در طرحهای گرافیکی مانند؛ پوسترپ، کارت ویزیت و سایر موارد مشابه استفاده کنید.
- افکتهای ویرایشی: با استفاده از ابزار Shape و تنظیمات ویرایشی مختلف مانند تغییر رنگ، تغییر اندازه، اعمال گرادیانت و پراپرتیهای دیگر، میتوانید افکتهای ویرایشی متنوعی را روی اشکال هندسی اعمال کنید.
آموزش نصب شیپ shape در فتوشاپ
نصب شیپها (Shapes) در فتوشاپ بسیار آسان است. برای نصب و استفاده از شیپها در فتوشاپ، میتوانید طبق مراحل زیر عمل کنید:
- دانلود شیپ: ابتدا باید شیپهای مورد نظر خود را دانلود کنید.
- ذخیره شیپ: پس از پیدا کردن شیپ مورد نظر، آنها را دانلود کنید و در محلی روی سیستم خود ذخیره کنید. شیپها به صورت فایلهای با پسوند .csh ذخیره میشوند.
- باز کردن پنل Shapes: در فتوشاپ، از منوی Window در نوار منو، گزینه Shapes را انتخاب کنید تا پنل مربوطه نمایش داده شود.
- بارگذاری شیپ: در پنل Shapes، روی دکمه “Load Shapes” کلیک کنید و سپس فایل شیپی را که قبلاً دانلود کردهاید را انتخاب کرده و برروی دکمه Open کلیک کنید.
- استفاده از شیپ: حالا شیپ بارگذاری شده شما در پنل Shapes اضافه میشود و میتوانید از آن استفاده کنید.
آموزش ساخت شیپ در فتوشاپ
برای ایجاد شیپ در فتوشاپ، روشهای بسیار زیادی وجود دارد. در برخی از پروژههای گرافیکی یا طراحی لوگو، مواقعی پیش میآید که باید از یک shape خاصی استفاده کنید؛ در این زمان باید دست به کار شوید و خودتان آن شکل مورد نظرتان را طراحی کنید. بدین منظور مشاهده آموزش ساخت shape منحنی در فتوشاپ بدون ابزار را به شما توصیه میکنیم.
تنظیمات Option Bar ابزار شیپ در فتوشاپ
در فتوشاپ، ابزار Shape دارای تنظیمات و ویژگیهای مختلفی است که در ادامه، تنظیمات اصلی ابزار Shape را بررسی میکنیم:
- Shape Type: با این گزینه میتوانید نوع شکل را انتخاب کنید. شما میتوانید از اشکال پیشفرضی مانند مستطیل، دایره، مثلث و خط استفاده کنید و یا اشکال سفارشی خود را ایجاد کنید.
- گزینه fill و stroke: این گزینهها برای رنگ دادن به داخل و خط دور شکل استفاده میشوند.با Fill میتوانید یک رنگ را برای داخل شکل انتخاب کنید و با stroke میتوانید خط دور شکل خود را تغییر دهید و در باکس کوچکی یا Stroke Width که در کنار آن قرار دارد نیز امکان تعیین ضخامت را به شما میدهد. برای تغییر نوع استروک هم باید از Stroke Type استفاده کنید؛ این بخش شامل گزینههایی از جمله: خط پیوسته (Solid Line)، خط نقطهای (Dotted Line)، خط خطچین (Dashed Line) است.
- گزینههای Width وHeight : در قسمت Width میتوانید عرض کل شکل را تغییر دهید و با Height نیز طول کل شکل را تغییر دهید. بین این دو قسمت یک آیکونی به شکل “زنجیر 🔗” وجود دارد که اگر فعال باشد، با تغییر عرض، ارتفاع هم به همان نسبت عوض میشود و برعکس ولی اگر این 🔗 غیرفعال باشد، میتوانید اعداد عرض و طول را بصورت جداگانه مشخص کنید. بخاطر داشته باشید که اگر Width را برابر با مقدار 0 یا 1 قرار بدهیم، یک خط عمودی رسم میشود و اگر Height را برابر با 0 یا 1 قرار بدهیم، یک خط افقی خواهیم داشت.
- path operations: این بخش زمانی فعال میشود که دو شیپ بایکدیگر همپوشانی داشته باشند. گزینههای این بخش در ادامه توضیح داده میشود.
- path alignment: با استفاده از این گزینه، میتوانید شیپ را به طور عمودی یا افقی تراز کنید.
- path arrangement: با استفاده از این گزینه، میتوانید شیپها را جابجا کنید، بالا و پایین ببرید یا ترتیب لایهها را تغییر دهید تا شکلها را در صورت نیاز در پشت یا جلوی دیگر شیپها قرار دهید. این بخش دارای 4 تنظیم مختلف به شرح ذیل است:
- Bring Shape To Front: شکل روی همه شکلهای دیگر قرار بگیرد.
Bring Shape Forward: شکل یک قدم به سمت جلو بیاید.
Send Shape Backward : شکل یک قدم به پشت برود.
Send Shape To Back: شکل پشت همه شکلها قرار بگیرد.
- Bring Shape To Front: شکل روی همه شکلهای دیگر قرار بگیرد.
- set additional and shape and path options: این تنظیمات شامل تغییر رنگ، نوع خط، ضخامت خط و سایر ویژگیهای مربوط به شکل و مسیر است.
- set radius of rounded corners: با استفاده از این گزینه، میتوانید شعاع شکل را بزرگتر یا کوچکتر کنید و شکل را به شکل دلخواه تغییر دهید.
- align edge: با استفاده از این گزینه میتوانید، نقاط را با دقت به لبهها و خطوط موجود در تصویر همتراز کنید. این ویژگی به صورت خودکار نقاط را به لبهها و خطوطی که در تصویر وجود دارند، متصل میکند تا مسیر یا شکلی دقیق و همتراز با عناصر دیگر ایجاد شود. بعبارتی دیگر؛ با فعال کردن این گزینه، هنگامی که نقاط را روی تصویر رسم میکنید، برنامه به طور خودکار نقاط را به لبهها و خطوط مجاور همتراز میکند. این ویژگی بسیار مفید است زمانی که شما نیاز دارید مسیری را رسم کنید که با عناصر دیگر در تصویر همتراز باشد، مانند لبهها، خطوط عمودی یا افقی و غیره.
ابزار کاستوم شیپ Custom Shape
ابزار “Custom Shape Tool” در فتوشاپ باعث رسم شکلهای سفارشی و غیرمعمول میشود و با استفاده از این ابزار، میتوانید شکلهای هندسی مختلف را روی تصاویر خود ایجاد کنید.
ترکیب کردن شیپ ها در فتوشاپ
به این قسمت از ترکیب شیپها “path operations” گفته میشود که از چند گزینه تشکیل شده است:
- New Layer: با استفاده از این گزینه، میتوانید شکل جدیدی را بر روی لایه جدیدی ایجاد کنید. این عمل به شما اجازه میدهد تا شکل جدید را به طور مستقل از سایر شکلها در پروژه قرار دهید.
- Combine Shapes: با استفاده از این گزینه، میتوانید دو یا چندین شکل را باهمدیگر ترکیب کنید و یک شکل جدید ایجاد کنید.
- Subtract Front Shape: با استفاده از این گزینه، میتوانید یک شکل را از شکل دیگری کم کنید. به عبارت دیگر، شکل جلو را از شکل پشت کم میکند و نتیجه را در یک شکل جدید نمایش میدهد.
- Intersect Shape Areas: این گزینه منجربه ایجاد یک شکل جدید میشود؛ که فقط شامل نواحی مشترک در هر دو شکل است.
- Exclude Overlapping Shapes: با استفاده از این گزینه، میتوانید قسمتهای مشترک بین دو شکل را حذف کنید.
- Merge Shape Components: با استفاده از این گزینه، میتوانید اجزای مختلف یک شکل را ترکیب کنید و یک شکل کامل ایجاد کنید.
13 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
پشماممممم واقعا با این اموزش حال کردم
پر قدرت ادامه بدید استاد
ممنون سید جان انشالله به امید خدا
سلام عالی و پرانرژی خواستید حرف دل بزنیم به قول یک بنده خدا درحسرت دیدار دوره گام به گام آواره ترینم
آقا پیمان شیر اداتو در میاره
عزیزمی حسین جان لطف داری مرسی از انرژی خیلی خوبت
خوش صداااا
ممنونم آرش عزیزم
واقعا مرسی دستت درد نکنه خسته نباشی
خواهش میکنم میلاد عزیزم مرسی از انرژیت
عالی مثل همیشه حال کردم
خدارو شکر مرسی امیرعلی جان
عالی
ممنونممممم